Jak řešit problémy suché pleti ?

19.08.2013 20:35

Suchá pokožka je velice nepříjemná a velmi těžko se proti ní bojuje. Nikdy se jen tak nezbavíte, a musíte se o ni starat pořád, aby se nevysoušela. Základem je, abyste vy měla dostatek hydratace.

Drobné rady a kroky pro Vás

1/  prvním důležitým krokem  je hydratovat svůj organismus a to hlavně vodou. Sladké nápoje vám spíše uškodí a organismus „ucpou“. Proto pijte minimálně dva litry čisté vody denně a rozdíl poznáte nejenom na tom, jak se skvěle cítíte, ale také na své pokožce. Už na dotek bude hebčí a krásnější.

2/  druhým důležitým krokem  je výběr správné kosmetiky. Mnoho z nich je sice kvalitních, ale jsou naprosto nevhodné pro suchou pokožku. Některé totiž neobsahují hydratační složku a jsou tedy velmi nevhodné. Mezi tyto kosmetické přípravky bez hydratační složky patří hlavně obyčejná mýdla či některé odličovací gely. Sami to cítíte, že pokud se umyjete obyčejným mýdlem, pokožka se vám začnestahovat. Dnes už ale není problém koupit sprchové gely, které hydratační složku mají, takže si je určitě pořiďte.

monoderma E, charme brno, vitamín

            Doporučujeme tyto výrobky pro dokonalou hydrataci 

dermaheal hydro balance fluid, charme brno

MONODERMA E 5 LENITIVE HYDRATING (čistý vitamin E) vitamínová terapie 

DERMAHEAL HYDRO BALANCE FLUID dokonalá hydratace pleti 

                               https://www.extra-zdravi.cz/

3/ třetí rada při koupání, nepoužívejte hodně horkou vodu, ta totiž pokožku velmi vysušuje. Nebudete asi věřit, ale voda sama o sobě pokožku dehydratuje. Z toho důvodu vynechejte koupání a raději se sprchujte a to ne nijak dlouho. Pokud si vanu nedokáže odepřít, musíte své pokožce vynahradit péči potom. To znamená, dostatečná hydratace pomocí pitného režimu a hlavně časté mazání hydratačními mléky a kvalitní hydratační kosmetikou na suchou pokožku.

4/ čtvrtá rada je také velmi důležitá jde především o správnou stravu. Doporučujeme zinek. Ten můžete doplnit jak ze stravy, tak díky potravinovým doplňkům. Zdravá strava je v podstatě základ všeho, takže pokud budete jíst zdravě, odmění se vám nejenom vaše pokožka, ale v podstatě celé tělo.

 

 

 



Kontakt

Dufková Andrea Salon CHARME

Provozovna: Pekařská 80 ve dvoře
Brno 603 00
Sídlo: Žebětínská 76
Brno 623 00

tel: 777311072
www.salon-charme.cz