Rosacea - růžovka

01.03.2014 20:45

Rosacea (růžovka) - je chronické onemocnění pleti s trvalým zarudnutím, tvorbou pupínků, puchýřů a rozšířených cévek. Tyto projevy se vyskytují zejména na nose, tvářích, bradě nebo čele. Mezi hlavní faktory způsobující toto onemocnění patří dědičnost, stres, slabá činnost jater, poruchy trávicího systému, oslabená imunita a opakované užívání antibiotik. Rosacea postihuje až 10 % populace - bez výjimky na celebrity.
A co znamená tzv. "Jemný režim"?- Medik8, je specialistou pro citlivou pokožku, vyvinul speciální čtyřfázovou kúru pro pacienty růžovky. Ve svých produktech totiž nikdy nepoužívá parabeny, sulfáty, parfémy ani petrochemické látky.

Čištění pleti - upřednostněte pěnu před gelem, je k pleti šetrnější. Red Alert Cleanse je čistící pěna, přímo určena proti zarudnutí pokožky, která zároveň ulevuje od pálení a pnutí.

Léčba sérem proti zarudnutí - každodenní aplikace Red Alert séra se stala běžnou rutinou pacientů růžovky před použitím anti-aging séra. Toto sérum je založeno na látce teprenon, která omezuje zarudnutí (erythrosa) o 30 % po jednom měsíci přímé aplikace. 

Anti-aging sérum - při výběru séra proti stárnutí pleti je důležité vybrat takové, které obsahují růstové faktory - ty totiž výrazně zjemňují strukturu pokožky. Bylo klinicky ověřeno, že sérum s růstovým faktorem zvětšuje tloušťku epidermis o 45% a celkové množství kolagenu o 20%. Růstový faktor společnosti Medik8 prochází procesem trojité filtrace, aby byla zajištěna maximální účinnost, čistota a stabilita.

Opalování - ochranný krém by neměl být příliš mastný, měl by mít ochranu proti UVA i UVB záření,nesmí obsahovat žádnou chemickou sluneční ochranu. Proto doporučujeme krém Physicial Sunscreen je to fotostabilní minerální ochrana faktorem 30

A pármalých rad navíc - klientky by měly omezit stres, nenavštěvovat saunu (střídání teplot škodí), jíst co nejvíce syrové stravy, nepoužívat mastné krémy ani čisticí vody s alkoholem, měli by se co nejméně slunit a hlavně používat opalovací krémy s UV faktory.

Jakým potravinám se vyhnout - častými spouštěči růžovky jsou hlavně kořeněná jídla, alkohol, avokádo, čokoláda (bohužel), mléko a mléčné výrobky, špenát, lilek, kofein, banány, citrusy, sušené švestky, rozinky a fíky.

Dobrá rada např. vždy mýt obličej jen na noc a ne ráno.



Kontakt

Dufková Andrea Salon CHARME

Provozovna: Pekařská 80 ve dvoře
Brno 603 00
Sídlo: Žebětínská 76
Brno 623 00

tel: 777311072
www.salon-charme.cz